MARÇ
dldmdcdjdvdsdg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Creama - Treballem junts per la Comarca
Segueix-nos
Facebook Twitter
  • SEDE ELECTRÒNICA DE CREAMA [ + info ]

NOTÍCIES

L'actualitat en un clic


Creama

04/04/2018

Els projectes experimentals “Marina Alta, Cooperació i Ocupació” es van presentar en la reunió del Consell Rector de l’Acord Comarcal per a l’Ocupació

Els projectes experimentals “Marina Alta, Cooperació i Ocupació” es van presentar en la reunió del Consell Rector de l’Acord Comarcal per a l’Ocupació davant d'una nombrosa representació de membres de l'Acord que van escoltar de mà dels tècnics les diferents propostes en què treballaran fins a finals de setembre de 2018.

La Sala de Dances de la Casa de Cultura de Pedreguer va acollir a primera hora del matí del 27 de març el Consell Rector de l’Acord per a l’Ocupació de la Marina Alta amb la presentació dels Projectes Experimentals Marina Alta Cooperació i Ocupació impulsats per CREAMA i subvencionats amb els fons del SERVEF dins del programa “Avalem Territori”. Esta presentació va estar presidida per l'alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, junt amb el President de CREAMA, Sebastián Cañadas i la Directora Territorial del SERVEF, Emilia González. A més es va comptar amb la presència de nombrosos alcaldes i regidors dels 23 municipis que formen part de l'Acord; i del CEDMA, JOVEMPA, Creu Roja, CCOO, UNED, Marina Alta Emprende i la Xarxa de Joves de la MACMA.

Estos projectes sorgeixen arran de les conclusions exposades en el Diagnòstic Territorial de la Marina Alta (setembre 2017) i seleccionats entre les diferents estratègies proposades pels Ajuntaments i entitats firmants de l'Acord per l'Ocupació i el Desenrotllament Local de la Marina Alta.

La creació de l'Observatori Marina Alta s'ha plantejat com una ferramenta accessible a totes les entitats públiques i privades que aporte informació actualitzada i d’interés per al desenrotllament dels municipis de la Marina Alta; a la parell es consolidarà un Fòrum Ciutadà per a l'ocupació amb la intenció de debatre i consensuar les possibles estratègies a nivell territorial, econòmic, social i laboral dels pròxims anys.

El Hub Tecnològic desenvoluparà una xarxa digital de trobada d'idees i difusió per a la revitalització del sector agrari comarcal; serà un espai online d'unió de forces entre productors locals, comerços, distribuïdors, consumidors i també iniciatives turístiques de caràcter alternatiu. Es tracta d'oferir a la ciutadania l'opció de consumir i comerciar amb productes 100% de la Marina Alta.

Finalment la creació del Punt Nàutic té el propòsit d'ordenar i crear un mapa formatiu a nivell comarcal, plantejant la implantació a mig termini d'una formació nàutica qualificada, inexistent a dia d’avui i altament demandada pel sector.

 

Tornar Tornar

Formació
Projectes
Avís legal | Contacte | © 2019 CREAMA