GENER
dldmdcdjdvdsdg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Creama - Treballem junts per la Comarca
Segueix-nos
Facebook Twitter
  • SEDE ELECTRÒNICA DE CREAMA [ + info ]

NOTÍCIES

L'actualitat en un clic


Creama

03/05/2018

CREAMA Informa de les ajudes a la contractació i a l’empreniment del programa PICE per a l’ocupació juvenil

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) és un dels instruments que articulen a Espanya el Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 del Fons Social Europeu per a recolzar la reducció de la taxa de desocupació entre els jóvens de 16 a 29 anys, millorant la seua qualificació i ocupabilitat i promovent l'autoocupació.

S'ha publicat la convocatòria d'ajudes a empreses per a la contractació de persones sense ocupació i a emprenedors que decidisquen iniciar una activitat empresarial i/o professional.

A més dels beneficis que les empreses puguen tindre per contractar jóvens inscrits en Garantia Juvenil, la Cambra de Comerç d'Alacant oferix una ajuda econòmica directa per contractar jóvens, participant en el PICE, de 4.950 euros per cada contracte formalitzat.

Els contractes hauran de tindre una duració mínima de sis mesos i ser a temps complet en qualsevol de les seues modalitats: indefinit, temporal, en pràctiques o per a la formació i l'aprenentatge.

Els jóvens, d'entre 16 i 29 anys, hauran d'haver completat almenys l'orientació vocacional del Pla de Capacitació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que s'executa a través de la xarxa de Cambres de Comerç i que està cofinançat pel Fons Social Europeu.

Amb l'objectiu de fomentar l'autoocupació, es mantenen les ajudes a emprenedors per a jóvens beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil que posen en marxa una nova activitat empresarial o professional. L'import d'esta ajuda és de 600 euros.

Com en el cas anterior, els jóvens hauran d'haver completat la fase d'orientació vocacional del Pla de Capacitació del PICE i estar donats d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms durant dotze mesos com a mínim.

El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitzarà el 31 de desembre de 2018.

Per a concretar tots els aspectes sobre la tramitació, condicions, terminis, etc., els interessats han d'acudir a la Cambra de Comerç o bé a CREAMA, mitjançant la xarxa de agències de desenvolupament local (ADL) de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.

Tornar Tornar

Formació
Projectes
Avís legal | Contacte | © 2019 CREAMA