GENER
dldmdcdjdvdsdg
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Creama - Treballem junts per la Comarca
Segueix-nos
Facebook Twitter
  • Patrimoni Culinari de la Marina Alta [ + info ]

Acord Comarcal per a l'Ocupació i el Desenvolupament Local de la Marina Alta

MARINA ALTA COOPERACIÓ I OCUPACIÓ - Programes Experimentals 2017

objectiu
Al llarg de 2017 s'han realitzat diverses actuacions en el marc de l'Acord Territorial per l'Ocupació i desenvolupament local de la Marina Alta, entre elles la signatura formal de l'Acord i l'elaboració d'un Diagnòstic Territorial que ens ha permès identificar les necessitats socioeconòmiques de la nostra comarca i proposar de manera conjunta estratègies que permeten abordar la problemàtica de l'ocupació i el desenvolupament local des de la cooperació, permetent-nos organitzar els recursos existents i la captació d'uns altres.
El treball en xarxa, la descentralització de les accions, racionalitzar i coordinar els recursos i establir espais de trobada i diàleg són necessitats evidenciades en tot el procés de concertació realitzat al llarg de 2017 i en les conclusions del Diagnòstic Territorial.
El Programa de Projectes Experimentals 2017 de l'Acord Territorial per l'Ocupació i Desenvolupament Local de la Marina Alta que es proposa en aquesta memòria, és fruit de la participació de les entitats participants en l'Acord i dels assistents al Fòrum Ciutadà per l'Ocupació de la Marina Alta. L'objectiu és aprofundir en el coneixement de la Marina Alta per a reforçar els serveis i accions dirigits a empreses, emprenedors i a persones aturades amb dificultats per a la inserció en el mercat de treball.
Les línies d'actuació del programa seran tres: la primera dirigida a millorar la sostenibilitat del nostre territori, la Marina Alta, amb la creació d'un Fòrum Ciutadà per l'Ocupació i un Observatori Comarcal del Mercat de Treball; la segona dirigida a promoure l'esperit emprenedor combinant noves tecnologies i sectors tradicionals com l'agricultura (*Hub Tecnològic); i la tercera dirigida a millorar la qualificació de les persones aturades contribuint a generar ocupació més sostenible i activitat econòmica en el sector nàutic (Punt Nàutic).
•    FÒRUM CIUTADÀ
El fòrum ciutadà és una iniciativa del projecte “Marina Alta, *Cooperació i *Ocupació” que pretén reunir a la ciutadania i entitats de la Marina Alta, que comparteixen un interès comú pel desenvolupament econòmic i l'ocupació en la nostra comarca. Aquest projecte tracta de debatre, analitzar i consensuar quins són les necessitats actuals i futures de la comarca. Es tracta d'un fòrum obert, públic, plural i amb vocació de permanència en el temps.
Aquest fòrum es *autoalimentará d'un observatori continu on es reflectiran els principals indicadors del desenvolupament comarcal de forma *contrastable, quantificable i fàcilment actualitzable, per a poder estudiar les diferents estratègies i línies d'actuació amb la finalitat d'aportar solucions als problemes concrets dels diferents territoris-zones que formen la comarca.

•    *HUB TECNOLÒGIC
Aquest projecte es basa en la creació i gestió d'una xarxa virtual (*HUB TECNOLÒGIC) on es compartisquen projectes i idees relacionades amb la innovació i espais de creativitat que donaran lloc a un nou àmbit econòmic en la comarca, amb més potencial futur.
Aquest projecte estaria obert a qualsevol sector productiu, centrant-se en aquells que es troben en declivi o estancats, com l'agrícola, però no per açò descurant un sector turístic consolidat sinó més aviat recolzant-ho amb idees i iniciatives realment orientades a aconseguir un turisme més intel·ligent i sostenible.
Per a açò s'aprofitarien les actuals infraestructures de comunicació digitals que, encara que millorables, són suficients per a desenvolupar el projecte.

•    PUNT NÀUTIC
Aquest projecte es basa en la necessitat de dotar a la Marina Alta d'una formació professional en l'àmbit nàutic adaptada a les demandes del sector i que permeten cobrir les ofertes de treball amb recursos humans de la comarca.

adreça web
https://www.marina-alta.org/

entitats participants

Consorcio para la Recuperación
Económica y la Actividad de la Marina Alta

Ajuntament de Benissa

Ajuntament de Calp

Ajuntament de Dénia

Ajuntament de Gata de Gorgos

Ajuntament de Pedreguer

Ajuntament de Pego

Ajuntament de Teulada

Ajuntament de Xàbia

Ayuntamiento de Alcalali

Ayuntamiento de Poble Nou de Benitatxell

Ayuntamiento de Benigembla

Ayuntamiento de Ondara

Ayuntamiento de El Verger

Ayuntamiento del Rafol d’Almunia

Ayuntamiento de Parcent

Ayuntamiento de La Vall de Laguar

Ayuntamiento de La Vall d’Ebo

Academia la Glorieta, S.L..

Ayuntamiento de Xaló

Unión Internacional de Comisiones Obreras de L’Alacantí-Les Marines (CCOO)

Cámara de Comercio Industria Servicios y Navegación de Alicante

Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA)

Federació Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA)

Marina Alta Emprende (MAE)

Jóvenes Emprendedores de la Marina Alta (JOVEMPA)

Centro Asociado de la UNED de Dénia

Unión de Trabajadores del País Valenciano (UGT PV)

Associació de Directors dels IES del País Valencià – ADIES PV

Asociación Empresarial de Hostelería y Turismo de la Marina Alta

Ajuntament de Beniarbeig

Xarxa Joves Marina Alta - MACMA

Ajuntament de Sanet i Negrals

Ajuntament d’Orba

Ajuntament de Castell de Castells

Ajuntament de Senija

Creu Roja


data d'inici
29/12/2017

data finalització
31/12/2022

agències
Serveis Generals
Projectes
Avís legal | Contacte | © 2021 CREAMA